Wednesday, April 3, 2013

Cherry Picking

Assalamualaikum..

Hi readers!

Lama menyepi kerana ketiadaan mood untuk berblogging. Makanya, masa tu digantikan dengan aktiviti meng'edit' gambar-gambar yang super banyak. Cucinya belum. heee.. 

Kalini nak ceritanya petik ceri.  Dah pegi lama dah 18 November 2012. Rombongan dengan family KVN yang lain. Dan ada juga serombongan dari Malaysia datang cuti-cuti Melbourne. 

Lokasi: Paynes Orchard, 372 Bacchus Marsh RoadBacchus Marsh, VIC 3340 Australia.
"Bring a hat for each person, and sturdy shoes. We provide buckets for picking.
$4 entry fee per person. Fruit is picked and purchased $/kg."

Masa sampai Iffah Humaira tengah tido. 


nie kakak kesayangan Iffah Humaira. Namanya Iman Solehah. Kalau nampak kak Iman, Iffah Humaira mesti nak ikut mana kakak pergi. Tengok, dengar je suara Iman, terus bangun! Mungkin ke sebab dalam perut dulu memang panggil dia Iman? haha kebetulan.


ok, kita pakai baju sejuk dulu. Pose sikit!






Ceri di pokok..
 




Kami tengah petik ceri..


Iffah Humaira dan ceri.











Nactarine tengah tunggu untuk ranum. Belum boleh petik lagi. Kena tunggu maybe 2minggu.


Hasil tangkapan. lupa dah berapa dollar sekilo.

 

Kami beramai-ramai..

terus.................
 

Rombongan diteruskan ke...




dengan aktiviti bermain air dan piknik BBQ.. nasib ummi sentiasa bawak baju spare untuk tersayang.. Sebenarnya suhu memang rendah masa ni.. dalam 15 xsilap. Excited nampak air memang tak dapat dibedung lagi. Rindunya kat sungai-sungai Malaysia.






Kak Julie dari UMT. Kakak ni penah baca blog saya. Malunya jumpa blog reader..


Gambar kami satu!
 

On the way balik jumpa windmill ni. Ingat tempat melancong rupanya restoran. Ada wedding reception baru habis. cantikkan! subhanallah! 




Website Paynes Orchard, klik sini.
Website Bacchus Marsh, klik sini.


Thanks for reading!

3 comments:

  1. Salam,
    Mama seronok tgk anakanda gembira di sana. Teringat zaman muda di luar negara.
    Ad masa mama nak bertandang ke Perth rumah sedara.
    Jumpa lagi. Tulis2lah selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. terima kasih mama sudi singgah ke blog saya. insyaAllah.

      Delete
  2. assalam sis, skang sy ade kt mildura, vic. sy ade benda nk ty la, sis boleh bg no fon x? ape2 email kt sya yer...ainniey@gmail.com

    ReplyDelete