Saturday, June 30, 2012

1 tahun

Sanah helwah buat permata dan penyejuk hati, Iffah Humaira..

semoga setiap apa yg dilakukan oleh anak ini dibawah lindungan Allah.. 
peluang membesarkan di depan mata nyata membuka mata tentang segala nikmat yg diberikan..
setahun menggalas amanah mbesarkan khalifah anugerah Allah.. dunia pnuh warnawarni..
ternyata masih banyak perkara yang umi abi sntiasa perlu pbaiki..
Terima kasih Allah ats kurniaan yg x terhingga ini..

Ya Allah,
kau pinjamkanlah amanahMu ini kepada kami selagi mana kami mampu menanggungnya..
Jadikanlah Iffah Humaira anak yg solehah, cerdik akal fikirannya, sempurna tubuh badannya..
Jadikanlah dia anak yang membawa kebaikan kpd keluarga & masyarakat..
kurniakanlah dia kesihatan yg baik, akhlak yg terpuji, dan diwarnai sifat mahmudah..
Allahumma ameen..

Tuesday, June 26, 2012

Flying without wings

Assalamualaikum..
Hi readers!

Departure
From : Kuala Lumpur
To : Melbourne
Date : 27/5/2012
Time : 2200h
Flight No. : MH149
Gate : C27






























Nie rupa barang2 kami.. Semua barangan divacuum pack utk travelling. Dalam gmbr tu ada 4kpg comforter. Klu xvakum, jgn kau mimpi nak isi benda lain dlm beg.. haha.. Nak murah blh dapatkan kat Daiso yg brgnya semua RM5..

Nilai tambahan yg perlu bayar rm1300+- sbb dh lebih berkilo2.. Itupun lepas buat kerja memunggah utk hand luggage yg per pax blh bwk 7kg shj.. Gambar ramai2 yg hntr kmi ke KLIA pn xde.. Sebab critanya panjang..

Semua angkara layan brother kat check-in luggage la nie.. Grrrr.. Lain kali patut buat dunno je.. Lesson learnt!
MAS, I hate your service counter. BUT thumbs up to MH149 captain n cabin crew.. hospitality terbaik.. no wonder u all dapat award..

However, kami gembira dan sangat bersyukur kerana extra luggages semuanya selamat melepasi AQIS tnpa sebarang sentuhan, bukaan atau punggahan kotak.. Lagi ditolongnya kami utk tolak troli adalah.. Thanks guys!!

Kenapa cakap macam tu? Sbb Oz mmg famous dengan story imigresennya yang suka letak barang dalam bin a.k.a DIBUANG/DIAMBIL bila tak declare.. Kami pun kegerunan mendengar smpaikan ms nk bwt box packaging pn 10x punggah dan tulis every single things yg ada. siap tampal senarai brg lg kt kotak.. Hal ni menyebabkan FIL n MIL xsenang duduk di rumah.. Tak tidur dibuatnya risaukan barang2 yg brupa stok bekalan mknn x lepas..

So, macamana boleh lepas? semuanya Allah yg atur dan susunkan cuma doa, usaha n tawakal. Ruginya rasa x bawak lebih.. tp sbb x lebih tue la Allah gerakkan hati AQIS utk xcek dan lepaskan kami gitu je serta xpunggah barang kami..


Jumpa lagi lepas nie..


Wassalam. 

Sunday, June 17, 2012

Merinduimu Kedah dan Penang

Assalamualaikum..
Hi readers!

Sambungan cerita tak terlalu detail. Ramai yang berminat dengan perkembangan terbaru nampknya.
Straight away dari Penang, terus singgah ke Taman Gemilang Jitra. Rumah tokwan nie. beli rumah kt sini dengan harapan lepas pencen nak duduk di kampung yang rumahniya bentuk moden. Hehe.. So, kalau datang ke utara da xde tempat penginapan blh lah menyewa di homestay kami. Borang ada di sini. Klik Utara Homestay Jitra ye..

Kami disambut oleh tok tokwan dan toknek lelaki perempuan dari Kuala Kedah pulak. Toknek kuala rajin ke KL naik bas dan jalan pun berpimpin tangan. So sweet!! Tokwan 14 beradik tau. Wow!! Hehe..
Usai breakfast kami pulang ke Bukit Payong semula. Sampai je rumah punya excited melepak curi tulang tangguh nk mandi sebab air yang sejuk di bilik. Smbil melenyek2 kan badan di lantai papan berkarpet tu. Dan meraba2 mencari henpon di celahan bantal.. Sejuk. Takde kesan haba bateri. Licin seperti biasa. Tolak bantal.. Tiba2... Jeng3..




























KATAKKKKKKK!! Dgn jeritan gaya tarzan..

Terkeluar jantung oiiii.. IH dh gelak ngekek2 tgk umi abi melompat terkejut. Tok datang dari jauh bwk penyapu n sodok. Haha.. Bukan takut pun sebenarnya. Dah memang selalu jumpa makhluk Allah tu dalam tandas teman kita membuang dan mandi bagai. Tak pernah terlintas pn dia nak tido dengan kami gak.. Hahaha..


Misi sterusnya..



























ziarah toknek lelaki yang dimasukkan ke wad. Kesian toknek.. Huhu. Bual2 panjang dengan toknek sampai masuk maghrib n solat di hospital. Semoga toknek panjang umo dan dapat jumpa lagi dalam keadaan sihat boleh sembang-sembang.. :)

Malamnya singgah ke 2 rumah: paksu adik tokwan dan maksu adik tok.. Full tank malam tue dengan nasi putih, siakap 3 ekor masak pedas, telur bungkus n sayur campur dan juga nasi arab kambing.. Fuhh jalan pun macam bawak mangkuk tingkat 10lapis..
Esoknya pukul 11 pagi bertolak balik KL..

To cik yana, tahniah n gudluck di KMK nnt..

Tuesday, June 12, 2012

mood

Salam..


Hi readers!


Hv mny to jot down but..

Its tough cz im lazy..


ZZz..


Published with Blogger-droid v2.0.4