Wednesday, April 25, 2012

Hampir 10 purnama

Assalamualaikum..


Hi readers!

Hari ni nak share sesuatu..


"Iffah Humaira, lama la kita x naik penimbang.. Jom!"

"Aik.. Awat turun byk sgt nie.. Xkan Iffah Humaira mdadak sgt"

"papapapapmamamamam.. Iissshh.. nnyiauuwww.."

"ok, duduk bawah dulu jap.. Umi nak try naik sorg"

Whattt???!!?


*pengsan*

Berat adalah 38kg..


TQ Iffah Humaira tolong umi dah 10 months.. :)

Alhamdulillah..


Sebelum kawen 38kg..

Selepas kawen 36.5kg..

5week pregnancy 36kg..

39week pregnancy 52.1kg..

Selepas bersalin 41.5kg..

Now 38kg..


:)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, April 20, 2012

Sanah Helwah Ya Habibi

Assalamualaikum...


Kehadapan suamiku,

Mohd Hafiz bin Arzmi..


Sempena ulangtahun kelahiran yg ke26, isterimu mendoakan agar panjang umur sayang, dimurahkan rezeki sayang dan dirahmati Allah selalu..


Sesungguhnya isterimu amat berbangga menjadi makmummu yang sentiasa dilindungi, disayangi, dicintai, diperbetul dan dilengkapi oleh imamku tersayang..


Semoga angka 26 yg Allah berikan ini dapat mematangkan lagi usia sayang dan menjadi pembakar semangat untuk kerjaya sayang sebagai pelajar semula..


Allah Maha Mengetahui atas setiap perancangan yang diaturkan.. Moga sayangku tabah dan sentiasa positif dalam mengharungi liku2 hidup..


SANAH HELWAH HABIBI.. UHIBBU ALAIK ILALLAH!!!


.

.

.

.

.


Sesungguhnya isterimu bukan jiwang orangnya.. Heee..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, April 18, 2012

Persiapan terbang

Assalamualaikum readers..


Right now quite busy dengan online business at FizhShop Closet.. A simple business yang jual baju2 n aksesori baby, barangan philips Avent yang tersangat murah, pakaian muslimah dan kasut2.. Soon akan ada educational toys pulak.. Jemputlah singgah! Beli 2 items ke atas akan dapat diskaun.. N beli rm300 ke atas mmg cnfirm dpt free delivery.. :)


Ini semua selingan untuk menampung perbelanjaan di sana nanti.. Nilai matawang RM adalah rendah berbanding nilai di sana.. Memanglah tak setanding dinar atau pounds sterling atau euro.. Tapi untuk status pelajar lepas dh dibajet boleh kata cukup2 makan je.. Hopefully dapatlah rezeki biasiswa itu..


Ok2, actually kami (saya dan Iffah Humaira) akan follow imam kami ke selatan dunia.. Negara yang bersalji di kawasan pergunungan saja.. Our part, takde salji.. Huuuu..


Abi akan sambung pengajian di sana sponsored by SLAB/SLAI scheme bawah UIA. Utk tempoh 3 tahun. Since abi performing Dentistry, lepas 3years, kami akan menetap di Kuantan for at least 7years..


MOHE akan sponsor abi.. UIA sponsor kami berdua, bertiga, berempat (soon).. Hehe.. Ianya adalah proses yang panjang.. Tersangat panjang.. Dah makan tahun.. Jujurnya dah setahun 6bulan.. Lamakan? 9bulan sebelum konvo lagi.. Alhamdulillah.. Rezeki sampai jugak akhirnya.. Walaupun jasad belum disana..


Sekarang sedang dalam persiapan ke sana.. Would be like abi's birthday present.. Haha.. Sebab hadiah realiti xde.. Bagi yang fantasi je dulu..


Yang still waiting sekarang adalah student visas lepas tu boleh proceed dengan flight tickets.. Semoga semuanya dipermudahkan..

.

.

.

.

.


Esok birthday abi.. No present yet.. Any suggestions?


Published with Blogger-droid v2.0.4