Friday, December 28, 2012

Sambung belajar kenapa Australia bukan UK?

Assalamualaikum..

Hi readers!

Harini genap 7bulan di bumi kanggaru.

2 tahun lalu sewaktu terima tawaran untuk sambung belajar Slab/Slai memang Australia paling dekat di hati.
1 tahun lalu ini adalah waktu yang sangat genting. Sama ada dapat sambung Slab/Slai atau kami terpaksa kata selamat tinggal. Penat Slab/Slai tunggu kami setahun. Nak hantar belajar tapi belum dapat kemuka Unconditional Offer Letter dari universiti. Macam-macam usaha dibuat tapi semangat kental, doa mak abah sangat-sangat membantu.

7bulan lalu masih ber... Cakap pada diri..

Kenapa Australia?
Kenapa bukan UK?
Kenapa Australia dan bukan UK?
hahaha..

Kadang-kadang sekarang pun terkeluar lagi..
Kenapa Australia bukan UK?
Ehhhh..
Ok, incase terkeluar lagi soalan ni, saya akan baca semula entri ni kuat-kuat..

Bestnya UK.
Universiti femes.
Universiti top10 world ranking pun kedua terbanyak.
Barang murah.
Banyaknya SALE!
Boleh bisnes. eh?
Bangun pagi buka tingkap nampak salji.

Bestnya Australia.
Universiti no1 di Australia.
Universiti top30 world ranking.
Barang tak semurah UK tapi jimat kos pos. (sama je beli kat UK atau Australia)
Nak import barang dari Malaysia tak semahal hantar ke UK.
Incase emergency, senang nak pulang.
Jimat tambang pergi balik kalau naik AirAsia.
8jam perjalanan saja dah sampai.
Ulang alik ke UK sekali sama macam datang Australia 5-6kali..
Exchange rate tak setinggi pound sterling.
Banyak jugak SALE seperti di Fizh Outlet!
Banyak jugak barang murah.
Boleh jugak bisnes sebab bisnes is my passion. eh?
Tapi bangun pagi bukak tingkap memang tak de salji lah.. hahahahahaha..

Yang sebenarnya,
REZEKI kami di sini.. :)
Pilihan pertama pulak tu.. :)

Ok dats all!

TQ for reading!

Saturday, December 22, 2012

Membeli Belah

Assalamualaikum.
Hi readers!

Suka barang branded yang menang membeli alah memakai?
Suka set pinggan mangkuk? Handbag? Jam tangan?
Nak jadikan hantaran, hadiah kawin dan hadiah hari jadi?
Nak dapatkan pada harga yang murah dari pasaran Malaysia?

Antara jenama yang telah mendapat tempat di hati rakan-rakan saya di Malaysia:


  • Corelle (tempahan diBUKA SEMULA sehingga 30 Disember 2012)
 





  • Corningware (tempahan diBUKA SEMULA sehingga 30 Disember 2012)
 


  • Pyrex (tempahan diBUKA SEMULA sehingga 30 Disember 2012)
 



  • Royal Doulton (masih dibuka sehingga 30 Disember 2012)
 




  • Royal Albert (masih dibuka sehingga 30 Disember 2012)


  • Johnson Brothers (masih dibuka sehingga 30 Disember 2012)

     











  • Fossil (masih dibuka sehingga 23 Disember 2012)
 

 

 

 


Jam couple set seperti ini:
RM425 untuk lelaki, RM350 untuk perempuan.
Diskaun tambahan 10% untuk jam yang kedua.
Sesuai sangat nak buat hantaran!




Nak dapatkannya???
Anda masih belum terlambat!

Sekarang tengah rancak berlangsung jualan Fossil di FIZH Outlet.

Dapatkan sekarang ye! Jangan tunggu lagi!

Next ETA Jun/July 2013.







Tuesday, December 11, 2012

Misteri

 Assalamualaikum.

Hi readers!

Misteri...
Misteri...
Misteri...

Setiap hari trafik naik dan menjunam..
Tapi pembacanya tidak kelihatan..








Thursday, December 6, 2012

Giveaway Pre-Announcement

Sukacita dimaklumkan yang saya akan mengadakan giveaway tidak lama lagi.. Caranya mudah saja..

1. Jd follower blog ini.
2. Stay tuned dgn blog ini.
3. Tunggu pengumuman berikutnya.
4. Hadiah dari negara kanggaru..

Nantikan ye..