Sunday, June 17, 2012

Merinduimu Kedah dan Penang

Assalamualaikum..
Hi readers!

Sambungan cerita tak terlalu detail. Ramai yang berminat dengan perkembangan terbaru nampknya.
Straight away dari Penang, terus singgah ke Taman Gemilang Jitra. Rumah tokwan nie. beli rumah kt sini dengan harapan lepas pencen nak duduk di kampung yang rumahniya bentuk moden. Hehe.. So, kalau datang ke utara da xde tempat penginapan blh lah menyewa di homestay kami. Borang ada di sini. Klik Utara Homestay Jitra ye..

Kami disambut oleh tok tokwan dan toknek lelaki perempuan dari Kuala Kedah pulak. Toknek kuala rajin ke KL naik bas dan jalan pun berpimpin tangan. So sweet!! Tokwan 14 beradik tau. Wow!! Hehe..
Usai breakfast kami pulang ke Bukit Payong semula. Sampai je rumah punya excited melepak curi tulang tangguh nk mandi sebab air yang sejuk di bilik. Smbil melenyek2 kan badan di lantai papan berkarpet tu. Dan meraba2 mencari henpon di celahan bantal.. Sejuk. Takde kesan haba bateri. Licin seperti biasa. Tolak bantal.. Tiba2... Jeng3..




























KATAKKKKKKK!! Dgn jeritan gaya tarzan..

Terkeluar jantung oiiii.. IH dh gelak ngekek2 tgk umi abi melompat terkejut. Tok datang dari jauh bwk penyapu n sodok. Haha.. Bukan takut pun sebenarnya. Dah memang selalu jumpa makhluk Allah tu dalam tandas teman kita membuang dan mandi bagai. Tak pernah terlintas pn dia nak tido dengan kami gak.. Hahaha..


Misi sterusnya..



























ziarah toknek lelaki yang dimasukkan ke wad. Kesian toknek.. Huhu. Bual2 panjang dengan toknek sampai masuk maghrib n solat di hospital. Semoga toknek panjang umo dan dapat jumpa lagi dalam keadaan sihat boleh sembang-sembang.. :)

Malamnya singgah ke 2 rumah: paksu adik tokwan dan maksu adik tok.. Full tank malam tue dengan nasi putih, siakap 3 ekor masak pedas, telur bungkus n sayur campur dan juga nasi arab kambing.. Fuhh jalan pun macam bawak mangkuk tingkat 10lapis..
Esoknya pukul 11 pagi bertolak balik KL..

To cik yana, tahniah n gudluck di KMK nnt..

No comments:

Post a Comment