Tuesday, June 26, 2012

Flying without wings

Assalamualaikum..
Hi readers!

Departure
From : Kuala Lumpur
To : Melbourne
Date : 27/5/2012
Time : 2200h
Flight No. : MH149
Gate : C27






























Nie rupa barang2 kami.. Semua barangan divacuum pack utk travelling. Dalam gmbr tu ada 4kpg comforter. Klu xvakum, jgn kau mimpi nak isi benda lain dlm beg.. haha.. Nak murah blh dapatkan kat Daiso yg brgnya semua RM5..

Nilai tambahan yg perlu bayar rm1300+- sbb dh lebih berkilo2.. Itupun lepas buat kerja memunggah utk hand luggage yg per pax blh bwk 7kg shj.. Gambar ramai2 yg hntr kmi ke KLIA pn xde.. Sebab critanya panjang..

Semua angkara layan brother kat check-in luggage la nie.. Grrrr.. Lain kali patut buat dunno je.. Lesson learnt!
MAS, I hate your service counter. BUT thumbs up to MH149 captain n cabin crew.. hospitality terbaik.. no wonder u all dapat award..

However, kami gembira dan sangat bersyukur kerana extra luggages semuanya selamat melepasi AQIS tnpa sebarang sentuhan, bukaan atau punggahan kotak.. Lagi ditolongnya kami utk tolak troli adalah.. Thanks guys!!

Kenapa cakap macam tu? Sbb Oz mmg famous dengan story imigresennya yang suka letak barang dalam bin a.k.a DIBUANG/DIAMBIL bila tak declare.. Kami pun kegerunan mendengar smpaikan ms nk bwt box packaging pn 10x punggah dan tulis every single things yg ada. siap tampal senarai brg lg kt kotak.. Hal ni menyebabkan FIL n MIL xsenang duduk di rumah.. Tak tidur dibuatnya risaukan barang2 yg brupa stok bekalan mknn x lepas..

So, macamana boleh lepas? semuanya Allah yg atur dan susunkan cuma doa, usaha n tawakal. Ruginya rasa x bawak lebih.. tp sbb x lebih tue la Allah gerakkan hati AQIS utk xcek dan lepaskan kami gitu je serta xpunggah barang kami..


Jumpa lagi lepas nie..


Wassalam. 

1 comment: