Thursday, May 16, 2013

Balik Melbourne

Assalamualaikum..
Hi readers!

Harini harinya!

Cepat 16hari berlalu..
Belum puas bercuti tapi memang perlu kembali..
Err.. Memanglah mana ada cuti yang puas..

Segala soalan di blog, email dan inbox fb akan saya jawab secara berperingkat.. Maafkan saya atas keterlewatan..

Sungguh masa dengan keluarga amat bermakna..
Akhir kata, jom beli Corelle di Fb Fizh Outlet

P/s : Selamat Hari Guru

Wassalam

9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak izzah. saya sufian. saya bakal mendaftar sbg pelajar degree di RMIT pada julai 2013 ni bersama seorang lagi rakan. saya dah baca banyak post akak tentang hidup di melbourne. saya sangat risau dengan kos hidup di melbourne yang tinggi. pendapat akak boleh ke saya survive dengan elaun A$1200 sebulan :'(

    P/S: agak kesal sebab tak buat research tentang kos hidup sebelum pilih universiti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam Sufian,
      boleh akak tau Suffian dibiaya biasiswa dari mana? Jangan risau ye insyaAllah sangat2 mencukupi utk adk2 undergrad malah lebih lagi (siap boleh bawak blk kereta) kalau pandai berjimat. Yang kos hidup tinggi ni untuk yang berkeluarga kerana perlu membayar segala bil dan sewa persendirian. Kalau undergraduate, sewa rumah dan bil boleh share dengan yang duduk serumah. Jangan menyesal ye. Melbourne sangat best.

      Delete
    2. hehe...maaf. sepatutnya saya bersyukur. lega saya akak cakap mcm tu. saya bawah tajaan mara. sekarang saya masih mencari penginapan sementara. akak ada link2 komuniti malaysia di melbourne? mana tau ada rumah yg ada kekosongan. orait nanti saya sampai saya cek betul ke melbourne best :D

      Delete
    3. Bagi akak masa sikit ye. akk mntk husband tanyakan kalau satu rumah ni ade brp kosong n bila sbb yg bantu kami taun lepas ni akn habis taun ni dan grad x lama lg.

      Delete
    4. Terima kasih banyak atas bantuan akak. saya dan kawan saya masih buntu pasal rumah sementara ni. pihak mara serahkan kepada ejen untuk bantu kami tapi ejen cuma berikan contact seorang pelajar phd di rmit. tapi pelajar phd tu tak respon dengan permintaan kami. kami takut jadi homeless je bila sampai nanti.

      Delete
    5. Sufian, insyaAllah boleh tumpang dirumah nereka untuk sementara. Mereka tanya bila akan sampai ke Melbourne dan boleh bagi fb/email supaya senang nak berhubung.

      Delete
    6. Salam kak izzah. alhamdulillah kelmarin saya kenal dengan sorang student bernama Asyraf dari university deakin. dia berlapang nak tolong saya & kawan saya dari airport pickup sampai ke cari rumah. Terima kasih atas usaha kakak. saya minta maaf sebab dah berjanji dengan Asyraf dulu. emel saya sufiansokhaimi@yahoo.com & fb sy www.facebook.com/sufian.sokhaimi. nanti raya saya ziarah family akak ea :)

      Delete
    7. Salam kakmsy nk mntk tlg sikit ni...sy zuhaila pljr degree dlm business in marketing. Sy cdg nk sambung master di australia. Byk university yg sy tgk. Cthnya mcm curtin uni,rmit,monash dan trobe. Tp sy tak tahu mana yg ptt sy pilih n information ttg uni2 ni. Sy harap akak blh share sikit info dgn sy

      Delete