Wednesday, April 18, 2012

Persiapan terbang

Assalamualaikum readers..


Right now quite busy dengan online business at FizhShop Closet.. A simple business yang jual baju2 n aksesori baby, barangan philips Avent yang tersangat murah, pakaian muslimah dan kasut2.. Soon akan ada educational toys pulak.. Jemputlah singgah! Beli 2 items ke atas akan dapat diskaun.. N beli rm300 ke atas mmg cnfirm dpt free delivery.. :)


Ini semua selingan untuk menampung perbelanjaan di sana nanti.. Nilai matawang RM adalah rendah berbanding nilai di sana.. Memanglah tak setanding dinar atau pounds sterling atau euro.. Tapi untuk status pelajar lepas dh dibajet boleh kata cukup2 makan je.. Hopefully dapatlah rezeki biasiswa itu..


Ok2, actually kami (saya dan Iffah Humaira) akan follow imam kami ke selatan dunia.. Negara yang bersalji di kawasan pergunungan saja.. Our part, takde salji.. Huuuu..


Abi akan sambung pengajian di sana sponsored by SLAB/SLAI scheme bawah UIA. Utk tempoh 3 tahun. Since abi performing Dentistry, lepas 3years, kami akan menetap di Kuantan for at least 7years..


MOHE akan sponsor abi.. UIA sponsor kami berdua, bertiga, berempat (soon).. Hehe.. Ianya adalah proses yang panjang.. Tersangat panjang.. Dah makan tahun.. Jujurnya dah setahun 6bulan.. Lamakan? 9bulan sebelum konvo lagi.. Alhamdulillah.. Rezeki sampai jugak akhirnya.. Walaupun jasad belum disana..


Sekarang sedang dalam persiapan ke sana.. Would be like abi's birthday present.. Haha.. Sebab hadiah realiti xde.. Bagi yang fantasi je dulu..


Yang still waiting sekarang adalah student visas lepas tu boleh proceed dengan flight tickets.. Semoga semuanya dipermudahkan..

.

.

.

.

.


Esok birthday abi.. No present yet.. Any suggestions?


Published with Blogger-droid v2.0.4

7 comments:

  1. Hee syiok la ;) Hadiah? Err.. Winter cloth? :P Even xde salji tapi sejuk juga kalo winter time. Kena juga pakai ;)) btw, selamat membuat persiapan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Winter cloth 10x masuk kedai siap try bagai.. Pastu kuar nk g tekan duit.. Sggh daiso nmpk lg murh.. Rm5 dgn rm85.. Harusla beli daiso jek.. Hahaha

      Delete
  2. izzah! all the best pegi tempat baru. beli long john untuk si kecik tu takut tak tahan sejuk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. longjohn dh beli utk semua.. 1pc sorg cukup x? ke kna beli 2 gak? xleh imagine la k.ila.. t dbuatnya kita je yg pki xke macam.. errrrkkkk.. hahhaa..

      Delete
  3. Negara kangaroo je kak dila kudozu..

    ReplyDelete