Wednesday, June 1, 2011

Last Check-up 2weeks

kali terakhir buat regular checkup utk every 2 weeks.. after this, every week on wednesday kena pergi.. wohaaa!! alhamdulillah.. timing appointment dah semakin awal.. dari 0930 sekarang dah 0845..

dan untuk check-up kali ni sampai ke PPUM kul 0726.. daaaaaaaaaaannnnnnn... semua orang tengah beratur.. sebab nombor start 0730.. sekali dapat nombor 1016.. 15 orangtue dah datang lagi awal.. x masuk lagi yang baru first visit.. kiranya ada la jadi dalam orang ke 32 jugak..

kali nie biasa je, so RM6 balik.. untuk rekod,

1st check-up, 27w++ : 46.2kg, BP 109/110
2nd check-up, 31w++ : 48kg, BP 99/110
3rd check-up, 33w++ : 49.3kg, BP 96/110
4th check-up, 35w++ : 49.6kg, BP 95/100

apa? berat naik 300gram jek? BP turun lagi.. padahal makan kenduri baaaanyak sangat.. mungkin ada time yang skip makan.. tue sebab naik sikit je.. or graph tue dh mula sampai ke point slow growth.. hehe..

check-up kali nie dapat dr. pompuan.. yeyy!!! very the lembut.. and kali nie kena cucuk Anti Tetanus Toxoid (Kancing gigi) untuk kali ke-2.. nurse kata, kalau pregnant dalam masa 3 tahun, tak perlu inject dah.. tapi kalau dah masuk tahun ke-4 kena inject sekali.. ok nurse! tq untuk info.. dan kali nie kebas-kebas tak macam yang first dulu.. mungkin dia tercucuk sampai ke tulang kot..

suka sangat bila Islam yang buat kerja.. sebab ada baca bismillah.. dan itulah pesan FIL kat doktor2 dan nurse2 bila bagi ceramah bawah Kementerian Kesihatan.. jangan lupa baca bismillah.. supaya lebih berkat.. =)

.
.
.
.
.

minggu depan after check-up terus balik kampung.. yey!! moga selamat perjalanan pegi balik.. dapat bersalin kat PPUM.. doakan saya.. will be offline rabu- isnin.. kena balik isnin sebab ahad confirm jem atas highway.. kalau selasa pun okey jugak.. tapi nak balik cepat.. nak deliver KL jugak!! huhu..


No comments:

Post a Comment