Tuesday, February 1, 2011

Baby-boo

Last week p gynae.. ptut semalam.. tapi sebab ak nk balik kg, ak pi la siap2 memandangkn bekalan ubat2an bakal habih.. besalah, nama pun prevet kan maka kna la caj.. tp lebih baik dari rega farmasi kt tepi2 jln n shopping yg mmg berpuluh gak bezanya klu dh cmpur 4 ke 5 jenis ubat.. p prevet dpt tgk baby live tue suka tue.. boleh tgk dok kodek2 kn.. gynae pn baik rasa nak jumpa hari2 sbb sgt +ve n tak potpet hal yg merisaukan mcm nurse gomen yg haritue..

setakat nie kna makan :
1) folic asid
2) obimin
3) neuro gain
4) calcium

mggu depan p gomen plak.. kali nie nanti nak mintak ubat gomen.. alang2 duduk 4 jam kt situ baik tmbah bagi jadi 5 jam pulak utk tgu nombor kt farmasi.. sbb gomen lagi murah.. hehe.. mmg x sggup tahan telinga dengar kan tp tak pelah demi baby-boo pi jugak.. t xd rekod buku merah pun susah jugak kn.. papehal jd, gomen senang..

jgn tny lagi nk bersalin gomen ke prevet sbb mmg xtau.. ikut FIL confirm la gomen, ikut kami kalau, tak pikiaq lg... :p

.
.
.

dh tau boy ke gurl dh.. cuma x sahih je lagi..

6 comments:

  1. kalau pi check up pregnancy kene pi hosp gomen eh? ke klinik kesihatan KJ ni je? huhu..

    ReplyDelete
  2. leen,
    2-2 boleh.. check up pregnancy p gomen murah tp xd la scan2 tue.. klu nk scan sll g prevet.. tp gomen xd pakar kecuali kt hosp.. prevet jumpa pakar trus.. dr awai smp habih gynae tue jek..

    kene g gomen utk buku merah sbb klu x silap csn ak ad habaq dftr drjh 1 kt penang, depa nk buku merah..

    buku merah tue penting gak sbb incase ad papehal, prevet hntr msuk gomen.. klu xd buku tue dr awai diorg xleh nk track record pregnancy kita sbb x sume prevet ad proper filing..

    =)

    ReplyDelete
  3. Follow dah :)

    meh follow blog i plak hihi:
    http://elhyatt-story.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. sayang, mak akak cakap, as long as kita ada buku rekod check up kat prebet pon xpa, gomen terima. aritu akak tanya, nanti pantang kt penang, nak mintak misi klinik kerajaan tu mai check up tapi guna buku prebet xpa ka? mak akak kata, bole aih. janji ada rekod utk rujukan depa. sbnqnya akak mmg mls nk p gomen check tiap2 bulan, asek nak kena lari dr keja jap or amek cuti, abeh le cuti oii!

    ReplyDelete
  5. tq info akk.. sy g kjmc xd buku merah.. haha.. ok t nk suh gynae tue isi kt buku merah gov je.. senang.. haiyoo prevet nie pn blh plak xd bnda nie kan..

    betui2.. kurg la cuti bsalin.. hehe..

    ReplyDelete